- 1
- 2
Menu
-
MenuPowrót
-
Miody
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
pusty
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Produkty pszczele
-
-
Produkty pszczele
-
-
-
-
-
- WIELKANOC HOT
- WYPRZEDAŻ HOT
-
Brand 7MK
-
-
Miody pitne
-
-
Na prezent
-
-
BIO
-
-
Zdrowie i uroda
-
-
Hurt
-
Blog - 7 Miodowych Kontynentów
Pewnie wiele spośród smakoszy miodu zadaje sobie pytanie – czy jedzenie miodu w ciąży jest bezpieczne? Na wstępie pragniemy uspokoić – specjaliści uznają, że jedzenie miodu w ciąży jest bezpieczne i w żaden sposób nie zagraża bezpieczeństwu dziecka. Co więcej – naturalny miód pszczeli może być pomocny w różnych ciążowych dolegliwościach.
Wielu miłośników miodu zadaje sobie pytanie – czy słodzenie miodem jest zdrowsze niż słodzenie zwykłym, białym cukrem? Każdy z nas wie, że cukier jest produktem, którego raczej powinniśmy unikać i w miarę możliwości starać się zastąpić go jakimś innym słodzidłem.
Miód rzepakowy to jeden z najbardziej rozpoznawalnych miodów z naszego kraju - a to ze względu na duże uprawy rzepaku w Polsce. Na przełomie kwietnia i maja często można podziwiać żółte pola kwitnącego rzepaku. Rzepak jest rośliną niezwykle miododajną, daje on pszczołom znaczne ilości pyłku, ale też ogromne ilości nektaru. Kwiaty rozkwitają od wczesnego ranka do późnego popołudnia zapewniając pszczołom pracowity dzień.
Miód rzepakowy to jeden z najbardziej rozpoznawalnych miodów z naszego kraju - a to ze względu na duże uprawy rzepaku w Polsce. Na przełomie kwietnia i maja często można podziwiać żółte pola kwitnącego rzepaku. Rzepak jest rośliną niezwykle miododajną, daje on pszczołom znaczne ilości pyłku, ale też ogromne ilości nektaru. Kwiaty rozkwitają od wczesnego ranka do późnego popołudnia zapewniając pszczołom pracowity dzień.