Hiszpański miód z kwiatów awokado 250g APICOLA
(82,00 zł /kg)
już od 350 zł
w ciągu 14 dni
bezpieczne
Miód z awokado, pochodzący z Hiszpanii, to wyjątkowa kompozycja powstała dzięki pszczołom, które zbierają nektar z drzew awokado. Już po otwarciu opakowania można doświadczyć jego niezwykłego bogactwa. Ma intensywny, ciemny kolor oraz jedwabistą, gładką konsystencję. Aromat przypomina delikatnie zapieczoną nutę masła, przełamującą się ciepłymi tonami awokado. W smaku prezentuje się odważnie i bogato, uwypuklając drzewne, dymne akcenty oraz delikatny posmak palonego cukru, z subtelnym nutami awokado.
Dzięki swojemu niepowtarzalnemu profilowi smakowemu, hiszpański miód z awokado doskonale uzupełnia wytrawne dania mięsne i rybne, dodając im wyjątkowego charakteru. Doskonale harmonizuje także z słodkimi deserami, nadając im głębszy wymiar smakowy. Rozcieńczony w chłodnej wodzie stanowi odżywczy, orzeźwiający napój, który dostarcza wyjątkowych doznań smakowych. W połączeniu z gęstym greckim jogurtem staje się wartościową przekąską lub wykwintnym elementem śniadaniowym, obfitującym w walory smakowe i odżywcze.
WAGA: 500G
KOLOR: ciemny, rubinowy, jasnobrązowy
SMAK: słodki, kwiatowy, głęboki
ZASTOSOWANIE: doskonały do lemoniady, deserów, dań na słodko, dań wytrawnych
JAK PRZECHOWYWAĆ: suche, ciemne i chłodne miejsce
Miód ulega naturalnemu procesowi krystalizacji – zdjęcie może nie oddawać faktycznego stopnia jego skrystalizowania.
Opis
- Kraj pochodzenia
- Hiszpania
Comercial Apicola Rossend Margalef,
S.L. Polgon Industrial Pla de Solans,
Parc. 20-21 43519 El Perelló (Tarragona)