Miód z żurawiną
Miód z żurawiną jest idealny dla osób ceniących sobie słodycz naturalnego miodu i lekką kwasowość owoców żurawiny.
Jest 2 produktów.
MIÓD Z ŻURAWINĄ
Miód z żurawiną to znakomita opcja dla osób ceniących sobie słodycz naturalnego miodu pszczelego i lekką kwasowość owoców żurawiny.
Miód żurawinowy posiada ciemną, czerwoną barwę i przyjemny, owocowy aromat.
Miód z żurawiną posiada dużą zawartość witaminy C, dzięki czemu znakomicie uodparnia i pomaga zwalczyć wszelkie infekcje i przeziębienia. Miód żurawinowy to doskonała przekąska, która idealnie komponuje się z daniami na słodko, na wytrawnie oraz wszelkimi deserami.
MIÓD Z ŻURAWINĄ – WŁAŚCIWOŚCI
Miód z żurawiną to prawdziwa gratka dla wszystkich miłośników zdrowych słodkości. Jest to prawdziwa witaminowa bomba. Miód żurawinowy zawiera bardzo dużo błonnika, witaminy C oraz E. Dodatkowo miód z żurawiną bogaty jest w potas, magnez, wapń, fosfor czy sód. Miód z dodatkiem żurawiny charakteryzuje się bardzo wysoką zawartością antyoksydantów – spożywany regularnie znakomicie wpływa na kondycję naszej skóry, włosów i paznokci. Miód z żurawiną wykazuje bardzo silne działanie antybakteryjne i przeciwzapalne. Miód z żurawiną to produkt, który znakomicie komponuje się ze wszelkimi deserami i lemoniadami. Unikatowy lekko kwaśny smak żurawiny przełamuje naturalną słodycz miodu. To znakomita opcja dla osób szukających nowych i niebanalnych owocowych smaków.
Miód z żurawiną posiada przyjemną, gęstą konsystencję, dzięki czemu łatwo rozsmarowywuje się na pieczywie.
Ze względu na swój owocowy i łagodny smak miód żurawinowy jest szczególnie uwielbiany przez dzieci.
MIÓD Z ŻURAWINĄ – NA CO?
Miód z żurawiną charakteryzuje się bardzo dużą zawartością witaminy C. Znakomicie uodparnia i pomaga zwalczyć infekcje i przeziębienia. Miód żurawinowy wykazuje bardzo dużo prozdrowotnych właściwości. Zawiera mnóstwo związków fenolowych – substancji przeciwutleniających, które powstrzymują procesy starzenia.
Dodatkowo miód z żurawiną:
- Pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu moczowego – hamuje rozwój bakterii i jest skuteczny w walce z zapaleniem pęcherza,
- Wykazuje działanie przeciwgrzybiczne,
- Pomaga w problemach związanych z układem pokarmowym – łagodzi stany zapalne i podrażniania.
Miód żurawinowy wykazuje silne działanie przeciwgorączkowe i napotne. Jest szczególnie polecany w stanach przeziębienia i grypy. Miód z żurawiną działa antybakteryjnie - łagodzi stany zapalne jamy ustnej.
Miód z żurawiną szczególnie polecany jest w okresie jesienno–zimowym, aby uzupełnić niedobory witamin. Miód żurawinowy to doskonała broń w walce z wszelkimi przeziębieniami. Zawartość witamin i innych prozdrowotnych związków powoduje, że jest to jeden ze zdrowszych rodzajów miodu.