-
MenuPowrót
-
Miody
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
pusty
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Produkty pszczele
-
-
Produkty pszczele
-
-
-
-
-
- Dzień Matki NOWOŚĆ
- WYPRZEDAŻ HOT
-
Brand 7MK
-
-
Miody pitne
-
-
Na prezent
-
-
BIO
-
-
Zdrowie i uroda
-
-
Hurt
-
Zdrowy kosz na Wielkanoc
już od 350 zł
w ciągu 14 dni
bezpieczne
Wielkanoc zbliża się słodkimi krokami…
Dlatego mamy dla Was wyjątkową wiosenno-świąteczną ofertę!
Miodowy duet z gruszką, cytryną i imbirem- Doskonale rozgrzewa, pobudza i zapewnia nam niesamowite walory smakowe. Dzięki niemu każdy wieczór będzie przyjemniejszy! Miód z imbirem, gruszką i cytryną świetnie sprawdzi się w herbacie, deserach, napojach, idealnie komponuje się z naleśnikami i wszelkimi deserami.
WAGA: 250g
KOLOR: żółty, cytrynowy
SMAK: słodki, delikatny, orzeźwiający, cytrusowy, imbirowy
ZASTOSOWANIE: doskonały do lemoniady, deserów, dań na słodko
JAK PRZECHOWYWAĆ: suche, ciemne i chłodne miejsce
Skład: 98% miód pszczeli nektarowy wielokwiatowy, 2% pasty o smaku gruszka cytryna imbir (cukier, woda, koncentrat soku gruszkowego (min. 4,5%), koncentrat soku cytrynowego (min.4,5%), naturalny aromat cytrynowy, naturalny aromat imbirowy, regulator kwasowości: kwas cytrynowy).
Wartość odżywcza w 100g:
wartość energetyczna - 1344kj / 317 kcal
Tłuszcze - 0g
w tym nasycone - 0g
Weglowodany - 79g
w tym cukry - 79g
Białko - 0g
Sól - 0g
Pierzga pszczela jest to pyłek kwiatowy zebrany przez pszczołę miodną, zmieszany z miodem i wydzieliną gruczołów ślinowych pszczół, złożony w komórkach plastra pszczelego, poddany fermentacji mlekowej w warunkach beztlenowych w środowisku gniazda pszczelego. To przede wszystkim pożywienie dla pszczół w okresie jesienno-zimowym, a także na wczesną wiosnę. Wartość pierzgi do celów spożywczych i profilaktycznych jest znacznie wyższa niż pyłku ze względu na bogatszy skład oraz łatwiejszą przyswajalność – zawiera witaminy, aminokwasy, mikro- i makroelementy.
WAGA: 180g
KOLOR: jasny, miodowy, brązowy, ciemny
SMAK: słodki, delikatny, lekko kwaśny
ZASTOSOWANIE: do rozpuszczenia w ciepłej wodzie/ciepłej herbacie, jako dodatek do muesli, jogurtu, do spożywania bezpośredniego
JAK PRZECHOWYWAĆ: suche, ciemne i chłodne miejsce
Pyłek kwiatowy ma postać małych, drobnych kuleczek, które to pszczoły niosą do ula, by po dalszym przetrawieniu, stanowił pokarm młodych owadów. Każda z tych małych kuleczek składa się z ok. 100 tysięcy ziaren pyłków, w tym także roślin leczniczych, np. dziurawca, mniszka lekarskiego, dzikiej róży. U wlotu do ula pszczelarze zakładają rodzaj przeszkody, która sprawia, że część pyłku w niej pozostaje, dzięki czemu po zebraniu drogocennego produktu możemy się nim cieszyć.
Kolor pyłku pszczelego zależy od rodzaju roślin - najczęściej spotykany jest żółty oraz jasnobrązowy. Działanie pyłku jako leku i środka kosmetycznego było znane w starożytnym Egipcie oraz Rzymie. Współczesne badania nad składem pyłku oraz jego medycznym wykorzystaniem prowadzone były w wielu ośrodkach europejskich. Wyniki badań wykazały, że zawiera on ponad 200 różnorodnych związków. Stanowi między innymi nieocenione źródło białka - stanowi ono od 20 do 40 proc.
Jeśli chcesz dowiedzieć się więcej:
Zadzwoń pod: 42 636 07 14 lub 504 105 592
Lub napisz: sklep@7mk.pl
Jesteśmy dla Ciebie ♥