Zdrowy kosz na Wielkanoc

125,00 zł
Cena nie uległa zmianie
info 7% rabatu na pierwsze zakupy i zapis do newslettera
Ilość

  Darmowa dostawa

już od 350 zł

  Możliwość zwrotu

w ciągu 14 dni

  Płatności online

bezpieczne

Wielkanoc zbliża się słodkimi krokami…

 

Dlatego mamy dla Was wyjątkową wiosenno-świąteczną ofertę!

 

 

Miodowy duet z gruszką, cytryną i imbirem- Doskonale rozgrzewa, pobudza i zapewnia nam niesamowite walory smakowe. Dzięki niemu każdy wieczór będzie przyjemniejszy! Miód z imbirem, gruszką i cytryną  świetnie sprawdzi się w herbacie, deserach, napojach, idealnie komponuje się z naleśnikami i wszelkimi deserami.

 

WAGA: 250g

KOLOR: żółty, cytrynowy

SMAK: słodki, delikatny, orzeźwiający, cytrusowy, imbirowy

ZASTOSOWANIE: doskonały do lemoniady, deserów, dań na słodko

JAK PRZECHOWYWAĆ: suche, ciemne i chłodne miejsce

 

Skład: 98% miód pszczeli nektarowy wielokwiatowy, 2% pasty o smaku gruszka cytryna imbir (cukier, woda, koncentrat soku gruszkowego (min. 4,5%), koncentrat soku cytrynowego (min.4,5%), naturalny aromat cytrynowy, naturalny aromat imbirowy, regulator kwasowości: kwas cytrynowy).

 

Wartość odżywcza w 100g:

wartość energetyczna - 1344kj / 317 kcal

Tłuszcze - 0g

w tym nasycone - 0g

Weglowodany - 79g

w tym cukry - 79g

Białko - 0g

Sól - 0g

 

Pierzga pszczela jest to pyłek kwiatowy zebrany przez pszczołę miodną, zmieszany z miodem i wydzieliną gruczołów ślinowych pszczół, złożony w komórkach plastra pszczelego, poddany fermentacji mlekowej w warunkach beztlenowych w środowisku gniazda pszczelego. To przede wszystkim pożywienie dla pszczół w okresie jesienno-zimowym, a także na wczesną wiosnę. Wartość pierzgi do celów spożywczych i profilaktycznych jest znacznie wyższa niż pyłku ze względu na bogatszy skład oraz łatwiejszą przyswajalność – zawiera witaminy, aminokwasy, mikro- i makroelementy.

 

WAGA: 180g

KOLOR: jasny, miodowy, brązowy, ciemny

SMAK: słodki, delikatny, lekko kwaśny

ZASTOSOWANIE: do rozpuszczenia w ciepłej wodzie/ciepłej herbacie, jako dodatek do muesli, jogurtu, do spożywania bezpośredniego

JAK PRZECHOWYWAĆ: suche, ciemne i chłodne miejsce

 

 

Pyłek kwiatowy ma postać  małych, drobnych kuleczek, które to pszczoły niosą do ula, by po dalszym przetrawieniu, stanowił pokarm młodych owadów. Każda z tych małych kuleczek składa się z ok. 100 tysięcy ziaren pyłków, w tym także roślin leczniczych, np. dziurawca, mniszka lekarskiego, dzikiej róży. U wlotu do ula pszczelarze zakładają rodzaj przeszkody, która sprawia, że część pyłku w niej pozostaje, dzięki czemu po zebraniu drogocennego produktu możemy się nim cieszyć. 

Kolor pyłku pszczelego zależy od rodzaju roślin - najczęściej spotykany jest żółty oraz jasnobrązowy. Działanie pyłku jako leku i środka kosmetycznego było znane w starożytnym Egipcie oraz Rzymie. Współczesne badania nad składem pyłku oraz jego medycznym wykorzystaniem prowadzone były w wielu ośrodkach europejskich. Wyniki badań wykazały, że zawiera on ponad 200 różnorodnych związków. Stanowi między innymi nieocenione źródło białka - stanowi ono od 20 do 40 proc.

 

 

Jeśli chcesz dowiedzieć się więcej: 
 
Zadzwoń pod: 
42 636 07 14 lub 504 105 592 
Lub napisz:
 sklep@7mk.pl 

 

Jesteśmy dla Ciebie