Polski miód spadziowy z jodły 400g
(92,50 zł /kg)
już od 350 zł
w ciągu 14 dni
bezpieczne
Miód ze spadzi iglastej.
Miód ten jest pozyskiwany z zebranej przez pszczoły spadzi drzew iglastych, czyli słodkiej wydzieliny mszyc lub innych owadów żywiących się sokami roślin. Jest on bardzo ciemny, czasem prawie czarny z zielonkawym odcieniem, wyróżnia się też charakterystycznym lekko żywicznym, korzennym i łagodnym smakiem.
Miód spadziowy najczęściej pozyskiwany jest ze świerków, jodły, sosny lub modrzewia. Jest bardzo charakterystyczny i jego aromat trudno jest pomylić z jakimś innym miodem. Jego zapach jest mocno żywiczny, leśny, sosnowy.
Doskonale sprawdzi się do słodzenia herbaty czy kawy, a nawet jako składnik marynat do mięs lub sosów.
WAGA: 400G
KOLOR: ciemnozielony, lekko brązowy, czasami czarny
SMAK: ostry, korzenny, piekący, gorzkawy, żywiczny
ZASTOSOWANIE: doskonały do lemoniady, deserów, dań na słodko, potraw wytrawnych
JAK PRZECHOWYWAĆ: suche, ciemne i chłodne miejsce
Miód ulega naturalnemu procesowi krystalizacji – zdjęcie może nie oddawać faktycznego stopnia jego skrystalizowania.
Opis
- Kraj pochodzenia
- Polska
Gospodarstwo Pasieczne "Bartnik Sokólski"
Ul. Wschodnia 15, 16-100 Sokółka