Włoski miód spadziowy 300g

35,00 zł

(116,67 zł /kg)

Najniższa cena tego produktu w ciągu ostatnich 30 dni przed zmianą ceny wynosiła 36,75 zł brutto
info 7% rabatu na pierwsze zakupy
Ilość

  Darmowa dostawa

już od 350 zł

  Darmowe zwroty

w ciągu 14 dni

  Płatności online

bezpieczne

Miód ze spadzi liściastej.

Najlepiej spożyć przed końcem: 31.12.2021r.

Miód ten jest pozyskiwany z zebranej przez pszczoły spadzi drzew liściastych, czyli słodkiej wydzieliny mszyc lub innych owadów żywiących się sokami roślin. Jest on bardzo ciemny, czasem prawie czarny z zielonkawym odcieniem, wyróżnia się też charakterystycznym lekko żywicznym, korzennym i łagodnym smakiem.

Miód spadziowy jest bardzo charakterystyczny i jego aromat trudno jest pomylić z jakimś innym miodem. Jego zapach jest mocno żywiczny, leśny, sosnowy. 

Doskonale sprawdzi się do słodzenia herbaty czy kawy, a nawet jako składnik marynat do mięs lub sosów.

 

WAGA: 300G

KOLOR: ciemnozielony, lekko brązowy, czasami czarny

SMAK: ostry, korzenny, piekący, gorzkawy, żywiczny

ZASTOSOWANIE: doskonały do lemoniady, deserów, dań na słodko, potraw wytrawnych

JAK PRZECHOWYWAĆ: suche, ciemne i chłodne miejsce

 

Miód ulega naturalnemu procesowi krystalizacji – zdjęcie może nie oddawać faktycznego stopnia jego skrystalizowania.

 

Opis

Kraj pochodzenia
Włochy
Apicoltura Filippo Leonardi

Apicoltura Filippo Leonardi
Via Cancelliere 53 95019 Zafferana Etnea, Italy

Zobacz także

Z tej samej kategorii

Miód spadziowy liściasty...
Szybki podgląd
Dostępnych: 5 szt.

Szukasz prezentu dla Babci i Dziadka?

Dobrze trafiłeś!

Miód ze spadzi liściastej

Miód ten jest pozyskiwany z zebranej przez pszczoły spadzi drzew liściastych, czyli słodkiej wydzieliny mszyc lub innych owadów żywiących się sokami roślin. Jest on bardzo ciemny, czasem prawie czarny z zielonkawym odcieniem, wyróżnia się też charakterystycznym lekko żywicznym, korzennym i łagodnym smakiem.

Jest bardzo charakterystyczny i jego aromat trudno jest pomylić z jakimś innym miodem. Jego zapach jest mocno żywiczny, leśny, sosnowy. 

Doskonale sprawdzi się do słodzenia herbaty czy kawy, a nawet jako składnik marynat do mięs lub sosów.

Ta strona używa plików cookie, aby zapewnić najlepsze doświadczenia na naszej stronie.