-
MenuPowrót
-
Miody
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
pusty
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Produkty pszczele
-
-
Produkty pszczele
-
-
-
-
-
- WYPRZEDAŻ HOT
-
Brand 7MK
-
-
Miody pitne
-
-
Na prezent
-
-
BIO
-
-
Zdrowie i uroda
-
-
Hurt
-
Propolis 1000g
(520,00 zł /kg)
już od 350 zł
w ciągu 14 dni
bezpieczne
Propolis kit pszczeli 1000g
Propolis, zwany inaczej kitem pszczelim wytwarzany jest przez pszczoły, głównie z substancji żywicznych zebranych z pączków i młodych pędów niektórych drzew. Przez pszczoły jest on wykorzystywany jako materiał uszczelniający, wzmacniający konstrukcję ula oraz utrzymujący gniazdo w odpowiednich warunkach higienicznych. Kit może mieć zabarwienie od jasnożółtej do brązowej, prawie czarnej, może też mieć odcień zielonkawy. W propolisie wykryto bogactwo wielu substancji chemicznych - są to przede wszystkim biologicznie czynne związki fenolowe, w tym flawonoidy i kwasy fenolowe, substancje garbnikowe, terpeny, kwasy organiczne, substancje lipidowo-białkowe, mikro- i makroelementy oraz witaminy. Znajduje zastosowanie do sporządzania nalewek i maści propolisowych.
Masa netto: 1000g
Propolis - jak stosować?
Naturalny propolis w formie surowej należy wykorzystać jako składnik nalewek propolisowych. Poniżej przedstawiamy przepis na nalewkę z propolisu, który jest dostępny w naszym sklepie internetowym 7 Miodowych Kontynentów.
Przepis na nalewkę propolisową
1000g propolisu zalać 10 l spirytusu. Przechowywać w ciemnym i niedostępnym dla dzieci miejscu. Raz dziennie wstrząsnąć. Po dwóch tygodniach zlać płyn znad osadu i przesączyć przez gazę, bibułę, filtr itp.
Nalewkę można przechowywać do 12 miesięcy w ciemnym szkle, w zacienionym i chłodnym miejscu.
Corpo Sp. z o.o. Sp. K.
ul. Karolewska 1
90-560 Łódź
Dziękujemy za recenzje! Twój komentarz został przesłany
Zobacz także
Z tej samej kategorii
Miód wielokwiatowy to wyjątkowy produkt, który zachwyci swoim smakiem i aromatem każdego smakosza. Ten naturalny słodki nektar powstaje z nektaru wielu kwiatów, co sprawia, że każda słoiczek ma unikalny smak, w zależności od pochodzenia miodu.