Polski miód lipowo-gryczany 1300g

63,00 zł

(48,46 zł /kg)

Cena nie uległa zmianie
info 7% rabatu na pierwsze zakupy i zapis do newslettera
Ilość

  Darmowa dostawa

już od 350 zł

  Możliwość zwrotu

w ciągu 14 dni

  Płatności online

bezpieczne

Miód lipowo - gryczany posiada ciemnobrązowe zabarwienie i charakterystyczny zapach kwiatu gryki. Jest ostry, wyrazisty, specyficzny i mocno aromatyczny.

Smak miodu gryczanego jest bardzo intensywny i charakterystyczny. Można uznać, że jest lekko palony, ostry, piekący, ale też słodki. Miód gryczany doskonale nadaje się do dań wytrawnych, a także marynat mięsnych. Ze względu na swój niepowtarzalny aromat jest doskonałym dodatkiem do kawy i herbaty.

 

WAGA: 1300g

KOLOR: ciemny, brązowy, prawie czarny

SMAK: wyrazisty i intensywny, lekko piekący, ostry, aromatyczny

ZASTOSOWANIE: idealny do dań wytrawnych, marynat, herbaty i kawy

JAK PRZECHOWYWAĆ: suche, ciemne i chłodne miejsce

 

Miód ulega naturalnemu procesowi krystalizacji – zdjęcie może nie oddawać faktycznego stopnia jego skrystalizowania.

Opis

Kraj pochodzenia
Polska
Gospodarstwo Pasieczne "Bartnik Sokólski"

Gospodarstwo Pasieczne "Bartnik Sokólski"
Ul. Wschodnia 15, 16-100 Sokółka

Zobacz także

Z tej samej kategorii

Miód lipowy 250g Dzień...
Szybki podgląd

Miód lipowy 250g Dzień Babci i Dziadka

16,00 zł
Dostępnych: 18 szt.

Szukasz prezentu dla Babci i Dziadka?

Dobrze trafiłeś!

Miód lipowy charakteryzuje bursztynową barwą z możliwym zielonkawym odcieniem, wyrazistym smakiem oraz intensywnym przyjemnym zapachem przypominającym zapach kwiatu lipy.  

Jego aromat jest wyraźny o charakterystyczny. W smaku jest raczej słodki, momentami może być lekko piekący i ostry.

Szczególnie polecany jest do dań na słodko: naleśników, płatków owsianych, jogurtów, owoców. Naszym klientom proponujemy przygotowanie napoju na bazie miodu lipowego, cytryny oraz mięty. Wszystko wystarczy zalać przegotowaną chłodną wodą i delektować się jego orzeźwiającym smakiem.  Propozycja receptury: 3-4 łyżki miodu lipowego, pół cytryny, kilka listków mięty, 1 litr przegotowanej, wystudzonej wody.