Wypróbuj hiszpański miód pomarańczowy!
Wytwarzany jest on przez pszczoły, które zbierają nektar z kwiatów drzew pomarańczy, rosnących w słonecznych sadach. Jest aromatyczny, łagodny i słodki, z delikatnie kwaskowym posmakiem cytrusów.
Miód pomarańczowy jest płynny: ze względu na wysoką zawartość fruktozy długo się krystalizuje. To sprawia, że doskonale pasować będzie jako dodatek do herbaty, płatków śniadaniowych, sałatek owocowych, sosów, deserów i wielu innych dań! Miód pomarańczowy świetnie sprawdzi się również jako składnik domowej lemoniady. Wystarczy zalać go przegotowaną, chłodną wodą i dodać ulubione dodatki - plastry pomarańczy, cytryny, listki mięty.
Posiada bardzo przyjemny kwiatowy aromat. Ma jasną, słomkowożółtą barwę.
WAGA: 500G
KOLOR: żółty, miodowy, jasny, słomkowy
SMAK: słodki, delikatny, pomarańczowy, kwiatowy, łagodny
ZASTOSOWANIE: doskonały do lemoniady, deserów, dań na słodko
JAK PRZECHOWYWAĆ: suche, ciemne i chłodne miejsce
Miód ulega naturalnemu procesowi krystalizacji – zdjęcie może nie oddawać faktycznego stopnia jego skrystalizowania.