

(159,20 zł /kg)
już od 350 zł
w ciągu 14 dni
bezpieczne
Przed Wami nowy, ŚWIEŻY pyłek kwiatowy BIO!
Poznaj nowy BIO pyłek kwiatowy - to zupełnie inne doznania smakowe! Spróbujcie, nie pożałujecie :)
Pyłek pszczeli posiada różny smak i aromat - zależy to od roślin z jakich został zebrany. Może być słodki, lekko kwaśny, a nawet mocno gorzki. Dlatego też bardzo popularnym pomysłem jest dodawanie do pyłku pszczelego miodu. Można też rozpuścić go w ciepłej wodzie z dodatkiem soków lub cytryny, dodać do muesli, twarożku, a także sałatki ze świeżych warzyw lub owoców. Duża ilość inspiracji pozwala tworzyć własne, niestandardowe wariacje kulinarne.
Pyłek kwiatowy można spożywać codziennie lub robić kilkumiesięczne kuracje. Z reguły dawkowanie przedstawia się w następujący sposób:
Jak spożywać świeży pyłek kwiatowy? Warto go zmielić (np. w młynku do kawy) lub zalać ciepłą wodą z mlekiem (np. w proporcji 1/2). Przygotowany produkt odłóż na kilka godzin, aby doszło do napęcznienia, a na szklance pojawiła się zawiesina.
Pyłek pszczeli - jeśli chcemy, aby długo przetrwał i nadawał się do spożycia - po zbiorze wymaga odpowiedniego zabezpieczenia, aby nie rozwijały się w nim bakterie i grzyby. Świeży pyłek pszczeli można zamrażać do momentu spożycia - nie traci on wówczas swoich właściwości. Pozostaje miękki i rozpływający się w ustach - dokładnie taki, jaki jest na początku. Warto również pamiętać, że pyłek kwiatowy można wymieszać z miodem. Jak wiemy, miód jest bardzo trwałym produktem i nie ulega zepsuciu - pyłek pszczeli wymieszany z miodem również na długo zachowa swoją trwałość. To dobre i praktyczne rozwiązanie.
WAGA: 125g
KOLOR: jasny, różnokolorowy
SMAK: słodki, przyjemny, kwiatowy
ZASTOSOWANIE: idealny do muesli, granoli, mleka, wody
JAK PRZECHOWYWAĆ: suche, ciemne i chłodne miejsce
Opis
APIPRODEX
Str. Lucernei nr. 2
540265 Tg. - Mures ROMANIA
Ta strona używa plików cookie, aby zapewnić najlepsze doświadczenia na naszej stronie.