Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.
Miód ten jest pozyskiwany jest z zebranej przez pszczoły spadzi drzew iglastych, czyli słodkiej wydzieliny mszyc lub innych owadów żywiących się sokami roślin. Jest on bardzo ciemny, czasem prawie czarny z zielonkawym odcieniem, wyróżnia się też charakterystycznym lekko żywicznym, korzennym i łagodnym smakiem.
Miód spadziowy najczęściej pozyskiwany jest ze świerków, jodły, sosny lub modrzewia. Jest bardzo charakterystyczny i jego aromat trudno jest pomylić z jakimś innym miodem. Jego zapach jest mocno żywiczny, leśny, sosnowy.
Doskonale sprawdzi się do słodzenia herbaty czy kawy, a nawet jako składnik marynat do mięs lub sosów.
WAGA: 400G
POCHODZENIE: Polska
KOLOR: ciemnozielony, lekko brązowy, czasami czarny