Czy miód jest zdrowy? – Niesamowite właściwości superfood prosto z ula
Czytaj więcej
Miód gryczany posiada specyficzny, lekko palony i ostry smak. Miody gryczane posiadają charakteryzują się bardzo dużą zawartością żelaza, przez co polecane są szczególnie osobom, które mają problemy z anemią i niedokrwistością.
Czytaj więcej
Propolis wykazuje silne prozdrowotne działanie na organizm człowieka. Przyjmuje się, że jego regularne spożywanie pozwala
Czytaj więcej
Miód faceliowy pozyskiwany jest z pięknie kwitnących, niebieskich kwiatów facelii. Facelia jest rośliną niezwykle miododajną i jej wydajność nektarowa jest bardzo duża. Miody faceliowe uznawane są za jedne z najlepszych, polskich miodów. Mają dużą rzeszę miłośników, a ich delikatny smak i aromat sprawia, że trafią w gusta nawet najbardziej wymagających smakoszy.
Czytaj więcej
Pyłek pszczeli to produkt, który z roku na rok zyskuje na popularności. Właściwości pyłku pszczelego sprawiają, że coraz częściej wykorzystuje się go w przemyśle kosmetycznym i farmaceutycznym. Chcesz wiedzieć, dlaczego? Poznaj właściwości, skład i zastosowanie kwiatowego pyłku pszczelego.
Czytaj więcej
Czy wiesz, że pierzga to produkt pszczeli, który warto włączyć do codziennej diety? Jej bogaty skład sprawia, że pierzga pszczela jest często stosowana wspomagająco podczas różnych problemów ze zdrowiem. Dowiedz się, czym jest pierzga, jakie posiada właściwości i dlaczego warto ją stosować!
Czytaj więcej
Propolis, czyli inaczej kit pszczeli to mieszanina żywicy drzew i krzewów i wydzielin gruczołów pszczelich. Dowiedz się więcej na temat propolisu, poznaj jego właściwości i dowiedz się dlaczego warto go stosować!
Czytaj więcej
Miód manuka to najlepszy i najzdrowszy miód na świecie pochodzący z Nowej Zelandii. Pobierany jest on z herbacianych krzewów manuka. Ten niezwykły krzew kwitnie jedynie cztery tygodnie w roku i można go znaleźć na terenach Nowej Zelandii i wybrzeżach południowo-wschodniej Australii.
Czytaj więcej
Miód lawendowy uznawany jest za jeden z najlepszych i najchętniej kupowanych miodów nektarowych. Jego kwiatowy i delikatny aromat powodują, że uchodzi za prawdziwy rarytas. Należy jednak pamiętać o jednej ważnej rzeczy – miód lawendowy (czyli miód z lawendy) to zupełnie coś innego niż miód z lawendą.
Czytaj więcej
Przed rozpoczęciem przygody ze spożywaniem miodu wielu z nas zadaje sobie pytanie jaki miód wybrać – nektarowy czy spadziowy? Miodem nektarowym określa się wszystkie miody pobierane z kwiatów. Miody spadziowe natomiast pobierane są ze spadzi, czyli z wydzieliny czerwców i mszyc. Choć to miód spadziowy uchodzi za ten, który posiada więcej właściwości zdrowotnych warto zapoznać się z dwoma wymienionymi rodzajami, aby znaleźć idealny miód dla siebie
Czytaj więcej
Mleczko pszczele nazywane jest pokarmem królowej matki. Jest to biało – kremowa substancja, która stanowi wydzielinę ze ślinianek młodych pszczół robotnic. Posiada specyficzny, cierpki smak.
Czytaj więcej
Nie jest tajemnicą, że miód pszczeli doskonale wpływa na nasz organizm. Regeneruje, pomaga zwalczać infekcje, a dodatkowo posiada wiele cennych witamin, minerałów i substancji odżywczych.
Czytaj więcej
Każdy miłośnik miodu lub osoba, która dopiero zaczyna słodka przygodę zwrócił pewnie uwagę na to, że miód czasami występuje w formie płynnej a czasami w formie stałej. Zależne jest to przede wszystkim od rodzaju miodu, czasu w jakim był zbierany oraz zawartości składników, w tym cukrów.
Czytaj więcej
Miód pszczeli to produkt, który obecny jest niemal we wszystkich domach i używany jest do szeregu różnych potraw i napojów. Zapewne wielu smakoszy miodu zadaje sobie pytanie – jak najlepiej przechowywać miód? Zagłębiając się w temat napotykamy bardzo dużo różnych – czasem nawet wykluczających się – informacji na temat przechowywania miodu. Wychodząc naprzeciw częstym pytaniom smakoszy miodu postaramy się odpowiedzieć gdzie i jak najlepiej przech
Czytaj więcej
Pewnie wielu spośród miłośników miodu zadaje sobie pytanie – czy miód tuczy? Niewątpliwie jest to produkt, który zawiera sporą ilość cukrów prostych, ale w porównaniu ze znanym, białym cukrem wypada o wiele lepiej. Dodatkowo posiada szereg właściwości zdrowotnych, przez co nie zwracamy tak dużej uwagi na jego kalorykę. Należy pamiętać, że tak jak w przypadku wszystkich produktów spożywczych należy zachować umiar w jego spożywaniu.
Czytaj więcej
  • 1
  • 2

Cookies

Informacje dotyczące plików cookies

Strona sklepu 7mk.pl korzysta z własnych plików cookie, aby zapewnić Ci najwyższy poziom doświadczenia. Wykorzystujemy również pliki cookie stron trzecich w celu ulepszenia naszych usług, analizy a następnie wyświetlania reklam związanych z Twoimi preferencjami na podstawie analizy Twoich zachowań podczas nawigacji.

Zarządzanie plikami cookies

O Cookies

Pliki cookie to niewielkie pliki tekstowe, które są zapisywane na komputerze lub urządzeniu mobilnym przez strony internetowe, które odwiedzasz. Służą do różnych celów, takich jak zapamiętywanie informacji o logowaniu użytkownika, śledzenie zachowania użytkownika w celach reklamowych i personalizacji doświadczenia przeglądania użytkownika. Istnieją dwa rodzaje plików cookie: sesyjne i trwałe. Te pierwsze są usuwane po zakończeniu sesji przeglądarki, podczas gdy te drugie pozostają na urządzeniu przez określony czas lub do momentu ich ręcznego usunięcia.

Strona sklepu 7mk.pl korzysta z własnych plików cookie, aby zapewnić Ci najwyższy poziom doświadczenia. Wykorzystujemy również pliki cookie stron trzecich w celu ulepszenia naszych usług, analizy a następnie wyświetlania reklam związanych z Twoimi preferencjami na podstawie analizy Twoich zachowań podczas nawigacji.

Dostosuj