Miód lipowy charakteryzuje się raczej ostrawym i lekko piekącym aromatem. Kolor miodu lipowego jest herbaciany, bursztynowy. Doskonale komponuje się w deserach, daniach wytrawnych i napojach.
Miody Tradycyjne
Jest 13 produktów.
Miód wielokwiatowy charakteryzuje się łagodnym i delikatnym aromatem. Kolor miodu wielokwiatowego jest jasny, żółty. Doskonale komponuje się w deserach, daniach wytrawnych i napojach.
Miód faceliowy posiada niezwykle delikatny i przyjemny kwiatowy aromat. Jego zabarwienie jest jasne. Podczas degustowania miodu faceliowego wyczujemy w nim wyraźną, przyjemną kwiatową nutę. Jego konsystencja jest delikatna co tylko spotęguje niezaprzeczalne walory smakowe. Ze względu na swój łagodny smak miód faceliowy polecany jest dzieciom. Doskonale nadaje się do naleśników, wypieków, świetnie pasuje także do różnego rodzaju napojów.
Słodki i delikatny miód rzepakowy to jeden z bardziej znanych i popularnych rodzajów miodu. Posiada barwę od jasnej, niemal białej, po lekko żółtą. Jego smak i aromat jest przyjemny, lekko kwiatowy. Doskonale pasuje do ciast i deserów. Znakomity w herbacie i ciepłych napojach.
Delikatny i łagodny miód akacjowy to produkt, który zadowoli nawet najbardziej wymagającego miłośnika miodu. Posiada przyjemną konsystencję i jest bardzo słodki w smaku. Miód akacjowy będzie doskonałym dodatkiem do napojów, deserów czy wypieków.
Miód ze spadzi liściastej jest pozyskiwany z zebranej przez pszczoły spadzi drzew liściastych, czyli słodkiej wydzieliny mszyc lub innych owadów żywiących się sokami roślin. Jest on bardzo ciemny, czasem prawie czarny z zielonkawym odcieniem, wyróżnia się też charakterystycznym lekko żywicznym, korzennym i łagodnym smakiem.
Miód lipowy charakteryzuje się raczej ostrawym i lekko piekącym aromatem. Kolor miodu lipowego jest herbaciany, bursztynowy. Doskonale komponuje się w deserach, daniach wytrawnych i napojach.
Miód wielokwiatowy charakteryzuje się łagodnym i delikatnym aromatem. Kolor miodu wielokwiatowego jest jasny, żółty. Doskonale komponuje się w deserach, daniach wytrawnych i napojach.
Miód faceliowy posiada niezwykle delikatny i przyjemny kwiatowy aromat. Jego zabarwienie jest jasne. Podczas degustowania miodu faceliowego wyczujemy w nim wyraźną, przyjemną kwiatową nutę. Jego konsystencja jest delikatna co tylko spotęguje niezaprzeczalne walory smakowe. Ze względu na swój łagodny smak miód faceliowy polecany jest dzieciom. Doskonale nadaje się do naleśników, wypieków, świetnie pasuje także do różnego rodzaju napojów.
Słodki i delikatny miód rzepakowy to jeden z bardziej znanych i popularnych rodzajów miodu. Posiada barwę od jasnej, niemal białej, po lekko żółtą. Jego smak i aromat jest przyjemny, lekko kwiatowy. Doskonale pasuje do ciast i deserów. Znakomity w herbacie i ciepłych napojach. 0
Delikatny i łagodny miód akacjowy to produkt, który zadowoli nawet najbardziej wymagającego miłośnika miodu. Posiada przyjemną konsystencję i jest bardzo słodki w smaku. Miód akacjowy będzie doskonałym dodatkiem do napojów, deserów czy wypieków.
Miód ze spadzi liściastej
Miód ten jest pozyskiwany z zebranej przez pszczoły spadzi drzew liściastych, czyli słodkiej wydzieliny mszyc lub innych owadów żywiących się sokami roślin. Jest on bardzo ciemny, czasem prawie czarny z zielonkawym odcieniem, wyróżnia się też charakterystycznym lekko żywicznym, korzennym i łagodnym smakiem.
Miód wielokwiatowy to wyjątkowy produkt, który zachwyci swoim smakiem i aromatem każdego smakosza. Ten naturalny słodki nektar powstaje z nektaru wielu kwiatów, co sprawia, że każda słoiczek ma unikalny smak, w zależności od pochodzenia miodu.